Doktorlar Forumu

Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İşyeri Hekimliği Genel Bilgiler
#1
İşyeri Hekimi Nasıl Olunur
Öncelikle işyeri hekimi adayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir eğitim kurumundan eğitim almak zorundadır. Eğitimini tamamlayan hekimler ise ÖSYM’nin yapacağı sınavdan başarılı olmak zorundadırlar. Böylece işyeri hekimi sertifikası almaya ve işyeri hekimi vasfıyla faaliyet göstermeye hak kazanırlar.
İşyeri hekimi eğitimleri ise 90 saati uzaktan eğitim 90 saati ise örgün eğitim şeklinde ve 40 saatlik pratik eğitim olarak toplamda 220 saatlik şeklindedir.
Bakanlığın yapmış veya yaptırmış olduğu sınavda 100 tam puan üzerinden 70 puan alan adaylar başarılı sayılırlar. Eğer sınavdan başarısız olan aday varsa, bu aday bir sonraki işyeri hekimi sınavına da girebilmektedir.

Sınav ile ilgili genel bilgileri ÖSYM sitesinden de edinebilirsiniz
http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/20...042017.pdf

Kısaca sınavda 50 soru var, süre 75 dakika ve yanlış doğruyu götürmüyor. Yani sınavı geçebilmek için en az 35 doğru yapmanız gerekiyor.

Sınavı geçerseniz sertifika almak için belirli bir ücret yatırıyorsunuz. Sonrasında e-devlet şifreniz ile girebileceğiniz İSG-Katip sisteminde aktif olabiliyorsunuz.

Vize işlemleri
İşyeri hekimliği sertifikalarının geçerlilik süresi 5 yıldır. Bu sürenin bitiminde yenileme eğitimi almak gerekmemektedir.  5 yılda bir vize işlemi yaptırmak gerekmektedir. Vize işlemi yaptırmayan hekimlerin belgeleri İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdürlüğünce askıya alınmaktadır.
Vize süresi 60 gün olup, 5 yıllık sürenin bitimine 60 gün kala vize işlemini başlatmak gerekmektedir. Aksi taktirde en az 2 ay belge askıya alınacağından mağduriyet yaşanabilir.
https://www.csgb.gov.tr/media/3788/vize_islemleri.docx

Daha detaylı bilgiler için bakılması gerek kanun ve mevzuatlar:
http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?Mev...eXmlSearch=

http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?Mev...eXmlSearch

http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?Mev...nli%C4%9Fi

Aynı zamanda bu linkten de kanun ve mevzuatlara bakabilirsiniz. Hem sınav için hem de sınav sonrası çalışma hayatında mutlaka okunması gerekiyor.
https://yadi.sk/d/1m_CW_073Hcocy

Kamuda çalışan hekim, işyeri hekimliği yapabilir mi?
Kamuda çalışanlar için mesai saati dışında aylık 30 saat çalışabilmesi ile ilgili genelge:
http://dosyasb.saglik.gov.tr/Eklenti/127...spdf.pdf?0
- Sağlıcakla kalın.
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  PDF Kurum Hekimliğinde İşyeri Hekimliği Uygulamaları AvicennA 1 738 26.10.2018, 23:45
Son Yorum: lenf

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi